Geschiedenis
De plannen om een nieuw dispuut op te richten ontstonden in mei 1995. De oprichters waren ontevreden over de situatie destijds bij Taste en besloten op 12 oktober in café Le Monde aan de Oude Markt in Enschede een nieuw dispuut op te richten. Als naam werd gekozen voor Fubar, toen nog geschreven met kleine letters, later zouden dit hoofdletters worden. Het dispuut begint met borrelen in Le Monde en stapt later over naar de Paddy's. Na gesprekken met het bestuur van de ASV volgde op 16 mei 1996 de presentatie voor de vereniging en sinds die dag is FUBAR gelieerd aan de ASV.
In de loop der jaren heeft het dispuut vele activiteiten georganiseerd waaronder de vader-, moeder-, broertjes en zusjesdag, zeilvakanties, de gaafste diesfeesten van de A.S.V., twee legendarische lustrumfeesten en vakanties, de beruchte sinterkerstdiners, Bourgondische diners en vele skivakanties. Nog steeds worden deze activiteiten jaarlijks georganiseerd wat resulteert in vele mooie momenten en anekdotes.
Daarnaast heeft Heerendispuut FUBAR zich ingezet om Enschede als studentenstad op de kaart te zetten door aan de Race of the Classics deel te nemen. Zowel op zichzelf als met studentenvereniging A.S.V. Taste heeft FUBAR deelgenomen aan deze internationale zeilrace. De leden van FUBAR hebben dan ook meerdere malen de felbegeerde trophee gewonnen, in 2000 (Team FUBAR) en 2003 (Team A.S.V. Taste).
Voor de logistieke processen binnen het dispuut is er een gemotoriseerde bakfiets aangeschaft. In de loop der jaren is deze geheel gerestaureerd met een prachtig resultaat. Een bak waar maar liefst 12 kratten bier in vervoerd kunnen worden is natuurlijk essentieel voor een Heerendispuut. Naast de bakfiets bezit het dispuut nog een andere trots; een vat whisky dat sinds het tweede lustrum ligt te rijpen in Schotland. Wanneer de whisky goed op smaak is zal het dispuut afreizen naar Schotland om het resultaat te proeven en gebotteld mee te nemen naar huis.
Alle verhalen uit het verleden liggen geborgen bij de oud-leden die contact blijven houden middels de ‘ouwe-lullen-vereniging’ Het Fortuyn. De actieve kern van het dispuut heeft regelmatig contact met de oud-leden door borrels of feesten georganiseerd worden. Zo is er vorig jaar een grote borrel gehouden in het hartje van Utrecht waar vele oud-leden en enkel oprichters aanwezig waren.
Door het verleden van het dispuut hebben de huidige leden een stabiele basis om op voort te bouwen. De oud-leden worden niet vergeten, de jasjes die zij gedragen hebben op de sociëteit worden overgedragen naar nieuwe lichtingen, net als het liberale en Bourgondische gedachtegoed.